man. 12:00 - 17:00, tir. - fre. 10:00 - 16:00 (Venligst book møde på forhånd) +45 2489 2113

Rejser til Island

Rejser til Island er vores speciale. Her kan du se vores forslag til kør selv ferie, rundrejser, rideferie, vandreture og weekendture til Island. Vi skræddersyr din rejse, så du kan få det præcis som du ønsker det. Bestem selv hvornår du vil rejse og hvor længe du vil være afsted på din drømmerejse.

Jordskælv og fare for vulkanudbrud
Den 14. januar 2024 kom der endnu et vulkanudbrud i området ved Grindavík. Denne gang med fatale følger for indbyggerne i byen. Flere huse er brændt ned eller forsvundet under lava. Det er yderst sjældet at dette sker. Sidst det skete var i januar 1973, hvor indbyggerne på Vestmannaøerne måtte flygte midt om natten fra et pludseligt opstået vulkanudbrud.

Lufthavnen i Keflavik er ikke berørt og flytrafikken fungerer normalt.

VULKANUDBRUD  
Vulkanudbrud er noget der forkommer i Island med jævne mellemrum. Som regel sker det i god afstand fra bebyggelse. Siden den 17. marts  2021 har der været 3 udbrud på Reykjanes halvøen. Nærmeste bebyggelse er fiskerbyen Grindavík som ligger 10 km fra Fagradalsfjall hvor udbruddet skete.

Som de fleste ved, er Island en vulkanø med mange aktive vulkaner. At en vulkan er aktiv betyder ikke at den er i udbrud, men at den kan gå i udbrud på et tidspunkt. Der findes et utal af udslukte vulkaner, som man ikke forventer vil gå i udbrud.

Der vil komme flere vulkanudbrud men det vides ikke hvor eller hvornår det vil ske.

Rejs trygt med North Travel. Vi er naturligvis medlem af Rejsegarantifonden. Det betyder at vi er underlagt visse krav angående køb og udbud af pakkerejser.

Få gode råd og vejledning hos din ISLANDSEKSPERT

Du er altid hjertelig velkommen til at kontakte os for et uforpligtende tilbud. Vi er her for dig og vi elsker at formidle oplysninger om vores fantastiske fædreland.

Rejser til Island | Gammel islandsk bondegård. Kør-selv Island rundt.

Den perfekte måde at opleve et land på

"Kør selv ferie i Island er den perfekte måde at opleve et land på , tiden går bare alt for...
Læs mere

Inger

Rejser til Island | The Secret Lagoon for børn og voksne. North Travel.

Familieferie i Island

"Vi havde en god tur. Vejret artede sig til vores fordel med flere solskinsdage, end jeg havde turdet håbe på...
Læs mere

Hanne Petersen

Familietur til Island. Bus og guide. North Travel.

Smuk tur i perfekt solskinvejr

"Godmorgen Anne Netop hjemkommet fra en spændende tur på Island , som lovet tilbagemelding. Super velarrangeret tur og stor ros...
Læs mere

Kim

Ferie i Island

For mange er en rejse til Island en ”engangs-rejse” og derfor skal den vælges med omhu. Hvilken rejse det skal være afhænger af hvem man er og hvor i livet man er. Mange vælger en kør selv ferie, som indebær at man lejer en bil/autocamper, som man selv kører. Det er der mange store som små familier, unge som ældre par, der vælger. Det er et godt valg at få North Travel til at arrangere en kør selv ferie. Dels er der en tryghed forbundet med at købe en pakkerejse, dels er det os der har den viden der skal til, for at rejsen bliver en optimal og indholdsrig oplevelse. Vi skræddersyr rejsen og I kan komme med jeres ønsker, som vi passer ind i ruteplanen.
Man kan godt køre de godt 1.300 km rundt på en 8 dages tur. Vi anbefaler dog at man vælger 10 dage. Det giver en roligere tur, tid til at nyde seværdighederne og plads til at opleve hovedstaden Reykjavik. På en 10 dages tur kan man nå at opleve Snæfellsnes havløen, men vil man til Vestfjordene skal man enten vælge vores ”Vilde Vestfjordene” eller en 15 dages kør selv ferie. Det samme gælder for det nordøstlige Island, som er lidt overset.

Kør-selv ferie i Island

Hvilken slags bilferie skal du vælge?
Ønsker du at komme på en kør selv ferie i Island er der nogle overvejelser du skal gøre dig inden du beslutter dig. Skal det være i personbil, i jeep eller autocamper.
Personbil
En kør selv ferie i Island kan være i en personbil, i en firhjulstrækker eller i en autocamper.
Lejer du en personbil vil du kunne nå rundt til alle de største seværdigheder i Island. Vi har mange størrelser personbiler fra en VW POLO og små busser med 7, 9, 14 og 17 sæder. Størrelsen skal naturligvis passe til hvor mange I er afsted sammen og om du har kørekort til den største. Vi anbefaler en Skoda Octavia STW som familiebil til to voksne og to børn. Husk at der skal være plads til bagagen.
4X4 Jeep
North Travel har flere forslag til spændende jeepture i Island. Det er kun tilladt at køre på F-veje i en firhjulstrækker. Det er ikke nok at det er en 4×4, det skal være en jeep som kan køre over floder og på grove veje. Det er et eventyr at køre på højlandet. Der findes mange unikke steder og oplevelser inde i vildmarken. Der er både hotel og hytter man kan overnatte i. Vi ved hvor de er!
Autocamper
Vil du være helt din egen herre på en kør selv ferie, er en autocamper i Island en oplagt mulighed.
Vi har små campere til to personer. Vi har større autocampere og motorhome til 6 personer. Endelig har vi 4×4 camper, som kan køre på højlandet. Overvej dine behov for bekvemmelighed og faciliteter. Det er kun vores motorhome der har bad og toilet og nogle mellemstore autocampere har toilet.
Alle campere kommer med linned og håndklæde.
Før i tiden kunne man campere hvor som helst ude i naturen i Island. Det er der desværre stadigvæk nogen der tror er tilladt. Men det er det ikke. I 2015 blev loven lavet om og nu skal man campere på en af de mange campingpladser der er rundt i Island. Du kan købe et campingkort, men vær opmærksom på, at det kun gælder til et begrænset udvalg af campinpladser.

Rideferie i Island

Drømmer du om en rideferie i Island, har vi et stort udvalg af både korte og lange ture. Du behøver ikke nogen erfaring for at prøve en kort ridetur, men de lidt længere ture stiller varierende krav afhængig af sværhedsgraden. Find en tur der passer til dit behov, din erfaring og din økonomi på vores hjemmeside her.
Islænderen er en populær hest, som alle ryttere elsker. Den er en lille, behagelig og meget venlig hest. Derfor kan alle være med på en kort ridetur. Nogle af vores rideture er dog kun for erfarne ryttere.
Rundt i hele Island kan man komme på både korte og lange rideture. På en kør selv ferie kan man vælge at tage en pause fra kørslen og skifte over til et par dage på hesteryg. De fleste flerdages ture starter i nærheden af Reykjavik og der vil oftest være overnatning i Reykjavik efter rideturen. Nogle gange er det nødvendigt med overnatning i Reykjavik både før og efter rideturen. Alle rideture kan kombineres med en længere ferie i Island.

Vandreferie i Island

Island er det perfekte land til vandreferie og et af verdens bedste lande til vandreture. Du kan godt vandre på egen hånd, men vi anbefaler en tur med guide. Det kan være en dagstur eller det kan være en tur af flere dages varighed. Vi tilbyder vandreture med guide, hvor din bagage bliver kørt fra sted til sted og overnatning foregår i hytter undervejs. Alt er inkluderet og du skal kun tænke på at nyde den storslåede islandske natur. Hvis du ønsker en udfordrende og mere aktiv tur, tilbyder vi ture, hvor du selv bærer din bagage og bor i telt.
Man behøver ikke nogen forkundskaber, men visse ting skal være i orden. Du kommer til at vandre over lava, i bjerge, over floder og gennem sne. Derfor er det nødvendigt med det rette udstyr og god kondition.
North Travel har nogle af de bedste vandreture i Island på programmet. Der er rigtig mange forskellige vandreture og vi undersøger gerne andre muligheder end dem der er på vores hjemmeside.

Kom tæt på den vilde natur på en aktiv vandreferie.

Rundrejse med bus i Island

Ikke alle ønsker at køre selv, men vil gerne Island rundt. Det kan selvfølgelig også lade sig gøre på en rundrejse med bus og guide. En rundrejse på 8 dage tager dig hele øen rundt ”Island Rundt på 8 dage” men vi har også kortere rundrejser, der koncentrerer sig om bestemte områder.

Om vinteren arrangerer vi korte rundrejser, hvor du oplever det smukke, snedækkede landskab og vinteraktiviteter. Det kan være til Den Gyldne Cirkel og Sydisland. Hvis man vil opleve nordlys og snelandskab er vores ”Nordlys og ishule i Vatnajökull” et godt bud.

Der er mange fordele ved at vælge en rundrejse med bus. Du kan slappe af og nyde udsigten hele vejen rundt og den dygtige guide fortæller og forklarer om alt det du ser. Der er mulighed for at lære andre mennesker at kende, som har samme interesse for natur og kulturelle oplevelser som du.

Du kan se vores udvalg af rundrejser her.

Vi kan arrangere private rundrejser med en lille bus og driverguide. Det er en fin mulighed for en familie, som ønsker at rejse sammen uden at selv skulle køre.

Weekendtur til Island

En weekendtur til Island er som regel med nogle nætter i Reykjavik. Det kan være 3, 4 eller 5 nætter. Sådan en pakke indeholder som fly, transfer til og fra Reykjavik, indkvartering på hotel og udflugter efter eget valg. Den Gyldne Cirkel er en udflugt, som nærmest er obligatorisk. Det er på denne udflugt du oplever det som Island er så berømt for, Geysir, Gullfoss og Thingvalla Nationalpark. Om vinteren er det vores populære nordlysudflugter du skal kigge på. Men de fleste af vores udflugter kan opleves hele året rundt. Reykjavik er en lille moderne hovedstad med hoteller af høj standard. Der er et rigt kulturliv, restauranter af international kvalitet, gallerier, museer og mange aktiviteter.
Tag på weekendtur til Island om vinteren, oplev Den Blå Lagune og de fabelagtige nordlys.

Flybilletter til Island

North Travel har særpriser på fly med Icelandair. Det er aftalepriser, som vi kun må bruge til pakkerejser. De er billigere end de officielle priser og bagage er altid inkluderet. Af gode grunde kan vi ikke oplyse prisen. Derfor er fly inkluderet i vores priser på hjemmesiden. Vi synes det må være vigtigt for vores kunder at kunne se, hvor meget de skal regne med at en pakkerejse koster i alt.

Priserne på fly varierer efter udbud og efterspørgsel. Derfor er vores priser FRA priser, da de er kalkuleret ud fra den billigst mulige flybillet. Det er derfor det kan betale sig at være hurtig ude og bestille i god tid.

Når du får et tilbud fra North Travel, tilbyder vi altid uforpligtende at holde flypladser til jer mens I tager stilling til vores tilbud. På den måde sikrer vi at prisen holder.

Fly med Icelandair til Island er altid direkte og uden mellemlandinger.

Fakta om Island

Island er en ø på 103.000 km2 så de knap 370.000 indbyggere må siges at have ret god plads. De fleste byer ligger ud til kysten og nogle steder er der grusveje. Hovedvej 1, som ligger rundt om Island, er dog asfalteret. Det indre højland er meget øde og af gode grunde ubeboet. Her kan man kun færdes nogle måneder om året og det er nødvendigt med en 4×4 jeep.

Kort af Island

Klimaet i Island er påvirket af den varme Golfstrøm, som når op til landets syd- og vestkyst. Vinteren er mild, men der kan komme perioder med sne og frost. Om sommeren ligger gennemsnits temperaturen på omkring 15 – 20°C.

Mere end 11% af landet er dækket af gletsjere. Den største, Vatnajökull, er Europas største gletsjer.

Reykjavik er hovedstaden i Island og her bor omtrent halvdelen af landets befolkning.

I Island taler man islandsk, men mange taler også dansk. Engelsk er dog det mest brugte fremmedsprog.

Fra ca. 1383 indtil 1944 hørte Island under det danske kongerige, men i dag er landet en selvstændig nation, en republik, der ledes af Altinget (parlamentet). Den nuværende præsident hedder Guðni Th. Jóhannesson. Han er Islands sjette præsident.

Islands nationaldag er den 17. juni. Det er officiel fridag og den bliver fejret på festlig vis fra tidlig morgen til over midnat.

ISK er forkortelsen for islandske kroner. I forbindelse med det økonomiske krak i Island i 2008, blev valutakursen suspenderet og der hersker stadigvæk usikkerhed om den islandske krones værdi i forhold til danske kroner. Det er muligt at benytte diverse kreditkort i Island og veksle til islandske kroner i bankerne deroppe.