Island rundrejser - Natur og Vandring- 10 dage

 

Pris fra kr. 22.980 pr person

 

Guidet bustur med skandinavisk talende guide

Fordybelse og aktivitet karakteriserer denne rundrejse, hvor du kommer til nogle af Islands mindre kendte men også nogle af de smukkeste områder. Med skandinavisk talende guide kommer du på vandreture i det spektalulære og historiske område i Nordisland, oplever frodig natur ved Mývatn søen i Nordisland, det imponerende vandfald Dettifoss og den spektakulære floddal Ásbyrgi. Turen går over det ubeboede indre af Island, hvor der er et spændende geotermiske område midt i det ellers øde landskab. Ved Islands Sydkyst skal vi rundt til intense, vulkanske områder og opleve mange smukke vandfald. For at gøre turen mere afslappet, vil der være minimal skiften af hotel, så der vil være tid til hyggeligt samvær om aftenen i midnatsolens stråler.

 

10 dage/ 9 nætter

 

Sværhedsgrad: 2-3 af 5 mulige
Vandring: 2 – 5 timer pr. dag

 

Pris fra kr. 25.840 pr person i dobbeltværelse
Enkeltværelses tillæg kr. 6.770

 

Afrejse 2017:

UDSOLGT på nær:
 • 30. jul. (pladser)
 • 13. aug. (få pladser)
 • 3. sept. (pladser)

 

*) Rabat kr. 2.860

 

Bemærk venligst at priserne er fra priser og er baseret på den billigst mulige flybillet.

 

 

Dag 1: Ankomst

Den første dag er på egen hånd, hvor du har tid til at gå på opdagelse i Islands lille, hyggelige hovedstad, Reykjavik. Ved havnen finder du det smukke operahus, Harpa. Den store kirke Hallgrímskirkja, er byens vartegn. Det er muligt at komme op i kirketårnet, hvorfra der er en meget flot udsigt over Reykjavik og omegn.
Overnatning i Reykjavik.

 

Dag 2: Reykjavik  – Hvalfjördur – Borgarfjödur

Vi starter dagen med en sightseeingtur i Reykjavik, hvorefter vi kører langs fjorden Hvalfjördur, en af Islands længste og dybeste fjorde. For enden af fjorden kommer vi til Glymur, Islands højeste vandfald. Det falder 200 m i smukke strømme, ned i en klippekløft med grønne mosbegroede klippevægge. En legende fortæller, at en hval svømmede op ad vandfaldet og der er da også fundet knogler fra en hval oppe på toppen.
Turen fortsætter til Borgarfjördur området, hvor vi stopper ved vandfaldet Glanni, som siges at være bosted for elverfolk og trolde. Herfra kører vi til det 3500 år gamle vulkankrater Grábrók, som vi skal bestige.
Middag og overnatning i Borgarfjördur området.

 

Dag 3: Reykir - Hofsós - Siglufjördur

Turen fortsætter over højsletten Holtavörduheidi til Nordisland og ved Reykir, som er et geotermisk område, finder vi Grettislaug. Det er en pool, som er bygget rundt om en naturlig varm kilde. Grettir, som har lagt navn til denne pool,  er navnet på en berømt og meget stærk islandsk viking. Herfra kører vi til den charmerende lille provinsby, Hofsós, hvor vil vil gå en tur til Stadarbjargarvik. Her kan vi se en mængde meget flot søjlebasalt i vandkanten. Vi skal en tur i byens fine geotermiske swimmingpool, hvor man svømmer med udsigt over det store Atlanterhav.
Middag og overnatning i byen Siglufjördur de næste to nætter.

 

Dag 4: Siglufjördur - Hvalsafari

I dag skal vi på en forfriskende sejltur på Atlanterhavet med en hvalsafaribåd fra byen Dalvík. Der er 98% hvalgaranti på denne tur, hvor vi kan opleve den store pukkelhval, delfiner, vågehval, marsvin og hvis vi er heldige, også havets kæmpe, blåhvalen. For at gøre turen endnu mere spændende, vil vi forsøge at fange fisk, som vi vil grille, når vi kommer tilbage til Dalvík.
Dagens program består endvidere af et besøg i det prisbelønnede ”Sildemuseum”, hvor vi kan opleve stemningen fra de glade ”sildeår” i 1950’erne. Vi vil også tage på en 3½ times vandretur over bjergpasset  Siglufjardarskard, en gammel ridesti mellem Siglufjördur og Fljót området. Det ligger i 630 meters højde og bliver ikke brugt så meget i dag, så vi kan nyde naturen sammen med vores lokale guide. Når vi er kommet over på den anden side af bjergpasset, kører vi med bus tilbage til Siglufjördur, hvor der venter os en dejlig, traditionel islandsk kødsuppe.
Overnatning i byen Siglufjördur.

 

Dag 5: Goðafoss -  Hverfjall – Mývatn

Dagen starter med et besøg ved det billedskønne vandfald Godafoss. Herfra går turen til søen Mývatn, hvor der er en naturpark med vidunderlige geologiske kontraster og meget smuk natur. Her er der flere muligheder for nem vandring, f.eks.  til toppen af det store vulkankrater Hverfjall. Mývatn er et fugleparadis om sommeren, så husk at tage din kiggert med. Måske får du øje på den sjældne hvinand. En af de store seværdigheder ved Mývatn er lavaparken Dimmuborgir (De mørke borge), med særprægede formationer af lava, som har tårnet sig op på mystisk vis. Vi skal vandre til bjerget Leirhnjúkur, et geotermisk område og til Námafjall med de mange boblende lerkilder. Efter dagens strabadser er det tid til afslapning i Mývatn Nature Baths bløde, geotermiske og dejligt varme vand.
Middag og overnatning i området ved Mývatn de næste to nætter.

 

Dag 6: Ásbyrgi - Dettifoss - Jökulsárgljúfur

Vi kører til halvøen Tjörnes og videre til Ásbyrgi hvor vil skal opleve det enestående geologiske fænomen, den enorme, hesteskoformede floddal, som i følge gamle myter blev dannet, da Odins ottebenede hest satte sit aftryk her da dens ene ben ramte jorden. Videre går turen til Vesturdalur og Hljódaklettar, et område med basaltklippeformationer i forskellige former. Resten af dagen bruger vi til at udforske Jökulsárgljúfur Nationalpark, hvor der er en frodig vegetation og et kratbeklædt område. Jökulsárgljúfur betyder ”gletsjerflods kløften”. Kløften er i alt 25 km lang og er dannet gennem flere århundrede af den rivende gletsjerflod. Til sidst byder dagen på et uforglemmeligt besøg ved Europas mægtigste vandfald, Dettifoss, hvor den buldrende gletsjerflod vælter uafbrudt med 193m3 pr sekund, 44 meter ned i kløften. Et imponerende og overvældende syn.
Overnatning i Mývatn området.

 

Dag 7: Kjölur - Hveravellir – Gullfoss - Geysir

I dag kører vi ad bjergvejen Kjölur, tværs over det øde landskab mellem gletsjerne Langjökull og Hofsjökull. Her får vi et godt indtryk af hvor barsk den islandske natur kan være. Der er mange vandrestier langs denne vej, skjulte geotermiske skatte og særprægede oaser af vegetation. Vi stopper ved Hveravellir, et geotermisk områder midt på Kjölur. Her er der en naturlig varm pool, hvor man kan tage en afslappende pause på vej over Kjölur. For enden af vejen kommer vi til det majestætiske og Islands smukkeste vandfald, Gullfoss. Ikke langt derfra stopper vi ved det berømte område Geysir med varme springkilder. Den store gejser Geysir er ikke længere aktiv, men den en anden gejser, Strokkur, sender kaskader af kogende vand højt op i luften hvert 4. minut.
Middag og overnatning i området ved Hella de næste to nætter.

 

Dag 8: Landmannalaugar

Islands ubeboede højland er en magisk og eventyrlig oplevelse. De uberørte områder i Landmannalaugar og Fjallabak er en åbenbaring af vulkankratere, farverige rhyolit bjerge og lava marker. På vejen dertil har vi udsigt til den berømte vulkan, Hekla. Området byder på mange skønne vandrestier og en sø fuld af ørreder i et vulkankrater. I Landmannalaugar er der en naturlig varm badesø, som vi skal bade i.
Overnatning i Hella området.

 

Dag 9: Þórsmörk – Seljalandsfos -  Skógafoss

Undervejs til Þórsmörk stopper vi ved det høje vandfald, Seljalandsfoss, som man kan komme om bag ved. Þórsmörk, som oversat betyder ”Thors legeplads”, er en frodig og utrolig smuk dal, en af Islands naturperler. Omgivet af bjerge, gletsjere og brusende gletsjerfloder, ligger Þórsmörk som en oase, med et meget mildt klima. Her trives birkekrat og bregner, som sammen med den grønne mos, giver dalen et flot, frodigt udseende. I Þórsmörk vandrer vi ad afmærkede stier og nyder
de skønne omgivelser. Sidst på dagen kommer vi til det store, smukke vandfald, Skógafoss.
Overnatning i Reykjavik

 

Dag 10: Hjemrejse

Morgenmad på hotellet og transfer til lufthavnen i Keflavík.

 

 

Bemærk venligst at ruten for denne tur, grundet vejenes tilstand, kan ændres uden forudgående varsel.

 

 

Prisen inkluderer:

 • Fly København – Keflavik t/r
 • Transfer Keflavik – Reykjavik t/r
 • 8 dages guidet bustur i flg. program
 • Overnatning i dobbeltværelse med eget bad og toilet 2 nætter i Reykjavik  og 7 nætter i provinsen
 • Traditionel islandsk lammekødssuppe i Siglufjörður dag 3
 • 4 x middag, inkl. te og kaffe dag 2, 4, 5 og 6
 • Morgenmad alle steder
 • Frokost madpakke dag 6, 7, 8 og 9
 • Hvalsafari dag 4
 • Entré til Sildemuseum dag 3
 • Skatter og afgifter

 

Ikke inkluderet i prisen:

 • Aftensmad den første og sidste aften i Reykjavik
 • Drikkevarer til de inkluderede middage, undtagen vand, te og kaffe

 

Mulighed for tilkøb:

 • Transfer via Den Blå Lagune på vej til Reykjavik, kr. 875 pr person

 

Børnerabat:

 • Børn er velkomne på denne tur, men den kan ikke anbefales til børn under 6 år
 • Børn 6 – 11 år betaler halv pris, når de deler et dobbeltværelse med 2 voksne
 • Børn der er fyldt 12 år, betaler fuld pris

 

 

Fra Billund:

Kontakt os hvis du ønsker at flyve fra Billund.

 

 

Mulighed for forlængelse af ophold i Island før eller efter rundrejsen.

 

 

 

Kontakt os for pris og et godt tilbud

Få nærmere oplysninger kontakt os på tlf. 2489 2113 eller kontaktformular.

 

Du kan se flere af North Travels rundrejser i Island under menuen: Island - Rundrejser.

 

 

 

 

 

 

 

 

Island rundrejse - Natur og Vandring | På egen hånd i den hyggelige hovedstad, Reykjavik. Den store kirke Hallgrímskirkja, er byens vartegn. Fra kirkens top er en formidabel udsigt over Reykjavik og omegn.

 

 

Island rundrejse - Natur og Vandring | Islands ubeboede højland er en magisk og eventyrlig oplevelse. De uberørte områder i Landmannalaugar er en åbenbaring af vulkankratere og farverige rhyolit bjerge.

 

 

Island rundrejse - Natur og Vandring | På vej fra Nordisland ad bjergvejen der kaldes Kjölur, kommer vi lige pludselig til endnu et område med varme kilder, Hveravellir. Et smukt og meget specielt geotermisk område. Her er der en naturlig varm pool, som det er muligt at bade i.

 

 

Island rundrejse - Natur og Vandring | Mývatn Nationalpark er et eventyrligt område med vilde kontraster i naturen. Her er der mange muligheder for korte vandreture i naturens stilhed.

 

 

Island rundrejse - Natur og Vandring | Europas mægtigste vandfald, Dettifoss, hvor den buldrende gletsjerflod vælter uafbrudt 44 meter ned i en kløft. Et imponerende syn.

 

 

North Travel | Oldenburg Allé 7, st. | DK-2630 Taastrup | Tlf. +[45] 24 89 21 13 | Rejsegarantifonden nr. 2113 | info@northtravel.dk